пятница, 22 марта 2019 г.

МЕМОРАБІЛІЇ 1

МЕМОРАБІЛІЇ -що це?
.
«Меморабіліі» - слово в нашій мові нове, але вже вельми популярне. В першу чергу знають його ті, хто захоплюється колекціонуванням. Меморабіліі - від латинського memorablis - значимий, важливий для передачі іншим поколінням.Це загальне визначення всіх предметів, що мають відношення до якоїсь історичної події, спортивному або культурного явища або ж конкретній людині. Ці предмети можуть бути раритетними і мати дуже високу цінність і вартість, якщо мають відношення до відомих людей або важливих подій. .
Однак для кожного з нас пам'ятні дрібнички, приємні дрібниці, які нагадують про важливі для нас моментах, не менш значущі і цінні, ніж зібрання речей, що належать зірці або архівні документи минулих років для колекціонерів. .
.
Пам'ятні дрібнички не обов'язково повинні бути речами або предметами в прямому сенсі слова.
Здебільшого пам'ятні дрібнички - це паперові чи будь які інші носії інформації, які нагадують нам про ті чи інші події або дати, а іноді і зовсім дивні для інших предмети - на зразок першої спроби пов'язати малюкові пінетки, які так і залишилися незавершеними, або ж засушений перший букетик від тоді ще майбутнього чоловіка. Бірочки з пологового будинку, маленькі туфельки і хрестильні сорочки, листівки, фантики, улюблені закладки, вироби з дитячого саду, малюнки, шкільні записочки, дипломи та нагороди, перші зошити - все це дбайливо зберігають наші мами, та й у дітей часто є свої заповітні коробочки і скриньки: солдатики, спортивні картки, пупсики, красиві камінчики, черепашки - стільки різних скарбів і важливих речей!Усе наше життя ми щось зберігаємо, щось не наважуємося викинути, чимось дуже цінуємо.
.
Розкажіть, що ви зберігаєте, що ні в якому разі не можете викинути, що потрібно , на вашу думку , дбайливо зберігати і в яких умовах ?












Комментариев нет:

Отправить комментарий